icon
Zaregistrujte sa už dnes na naše obľúbené verejné tréningy v roku 2024. Ručíme za vysokú spokojnosť.

Momenty 2015, za ktoré ďakujeme!

Rok 2015 sme mali príležitosť pracovať s niekoľkými stovkami ľudí, cestami za klientmi sme 1,2 krát obišli zemeguľu a cestovali sme celkovo viac než mesiac.

Strávili ste s nami podstatnú časť roku a venovali veľkú energiu do uchopenia princípov, ktoré sme vám prinášali. Nielen preto sa patrí poďakovať našim partnerom, klientom, ich zamestnancom a entuziastom, ktorí našli odvahu a čas investovať svoj čas do zmeny spôsobu práce a myslenia.

Vďaka Ondrejovi, Jurajovi, Jarovi, Radovi, Mišovi a ďalším, ktorí nám pomohli úspešne vyštartovať so ScrumDesk, aplikáciou pre Agile projektový manažment, zelektronizovať fyzickú kanban tabuľu a udržať Professional edíciu. A nielen to. Nové verzie sa dnes dodávajú globálne skoro každý týždeň. Super robota páni.

Ďakujeme Andrejovi, Mišovi a ich tímu za energiu počas prípravy a organizácie ScrumImpulzu 2015. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

Radoslav, ďakujeme za skvelé nové školenia SoapUI a Selenium, ktoré klientom pomohli skvalitniť a urýchliť automatizáciu testovania.

Eva, Karol a Janko – ďakujem za mentálnu podporu v čase strávenom v Bratislave.

Kamil, Karol, Ivana, Ivan, Jaro, Paľo – vďaka za pokračovanie agilnej transformácie vo vašej firme, ktorá sa snaží zmeniť spôsob práce, angažovať zamestnancov, ale aj klientov. Pri takejto miere transformácie sa vám podarilo nielen udržať agilnosť, ale aj nanovo vybudiť záujem v tímoch, kde sa to javilo ako nemožné.

Jano, Zolo, Richard, Stano, Rasťo a Jožo – ďakujeme za vašu trpezlivosť, množstvo otázok a správneho hľadania prečo agile práve u vás, keď ste v podstate takto fungovali aj pred ním. Na konci roku sa ukázalo, že Scrum je na vás veľmi pomalý a Kanban je vhodnejší. Naučili ste nás sa podstatne viac venovať rozbehu transformácie.

Fero, Laco, Štefan, Slávka, Dušan, Maroš, p. Ľubica, p. Danica, p. Eleonóra, Marián, Pišta, Ľubo, Ľuboš, Andrej, Ricardo, Laco – vďaka za možnosť spolupracovať s vami a naučiť sa, aké je to zavádzať agile v legacy systéme budovanom desiatky rokov, ktorý vďaka komplexnosti nás priviedol k aplikácii root cause analýz, code review a hľadaniu spôsobov ako zvýšiť zastupiteľnosť. Pištov príbeh sa nám vybavoval počas celého roku :). Aj keď na začiatku sme si mysleli, že to s agile bude u vás ťažké, naučili ste nás, že treba vytrvať, aj keď okolnosti nie sú celkom naklonené a predovšetkým adaptovať postupy tak, aby jednoducho fungovali.

Marek, Vladislav, MarTinka, Jarka – ďakujeme za pokračovanie spolupráce aj v tomto roku. Prísť k vám nám dáva možnosť venovať sa vyzretým agilným praktikám a posúvať ich o ďalší krok. Mnoho iných slovenských tímov sa tak vyhýba chýbám, ktorými ste si vy už prešli.

Paľo, Katka, Vlado a vaši kolegovia – spolupráca s vami nám ukázala aké strasti čakajú na agilne riadené projekty pre štátnu sféru. Na druhej strane ale nás utvrdila v tom, že práve transparentnosť agile by výrazne mohla ovplyvniť rýchlosť, cenu a aj kvalitu štátnych IT produktov a projektov.

Miška, Martina, Ondrej, Jaromír, Miro, Zuzka, Ivana a Wiki – naučili ste nás trpezlivosti a sile skúšať to s agile nanovo a nanovo. Wiki, naše debaty boli výzvou a aj vďaka Tebe sme možno našli nový stav v modeli zodpovednosti jednotlivca. Bohužiaľ nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. A tak práve Tvoj, Wiki, tragický skon nás posunul oveľa viac smerom k hľadaniu lepšieho vysvetlenia Agile. Sme radi, že zvyšok tímu sa napriek tejto udalosti podstatne viac stmelil a, aj keď menší, pokračuje ďalej.

Svetlana, Richard, Dušan – emaily o vašej aplikácii naučeného počas tréningu o Scrum mastershipe a vaše zlepšenia nabudili. Ďakujeme!

Viktória, Libor – vďaka za nahliadnutie do inak riadených projektov (aspoň pre nás). Vyvolali v nás otázky ako by sme mali nasadiť a prispôsobiť agile v takomto prípade.

A teraz poďakovanie za trpezlivosť, silu a priebojnosť. Tomáš, Ľubo, Juraj, Martina, Zita, Zuzana, Beáta, Marián a vaše tímy – klobúk dole! Aj keď to trvá dlhšie než ste možno predpokladali, podarilo sa vám to pekne naštartovať a čo je dôležitejšie, aj presvedčiť kolegov pracovať inak. Vieme, že je to boľavé, ale máte to našľapnuté skvele, čo dokazujú aj výsledky pred koncom roku. Už len vydržať :). Ďakujeme za všetky tie krásne, malé, ale o to dôležitejšie príbehy a AHA momenty z denného života. Mnoho tímov v SR a ČR si aj vďaka nim naplno uvedomilo čo ich čaká, čo to bude stáť, ale aj čo sa dá dosiahnuť.

Karol, Ľubo, Anka, Eben, Matúš*2, Maťo a Dominika – cipana dopana, ta vy sce teho roku zafrajerovali. Nový tím, nový produkt, nové technológie, a napriek tomu produkt dodaný načas a prekvapený klient. A k tomu enteprrise produkt… Ďakujeme za možnosť byť tak blízko tomuto príbehu a možnosti zažiť naspeedované agile nielen rýchlosťou, ale predovšetkým angažovanosťou a hľadaním ako lepšie.

Miloš, Dano, Martin, Ivan, Peter a Zuzana – ďakujeme za možnosť nazrieť ako funkčne zaviesť agilné praktiky aj do života operation tímov.

Ďakujeme aj neznámemu za poučenie, že napriek najlepšej snahe nemá vždy zmysel veci vysvetľovať dookola. Ďakujeme mu, že nás naučil lepšie nastaviť očakávania manažmentu a predovšetkým v prípade niektorých firiem tvrdšie vyjednávať a vážiť si samých seba viac. Ďakujeme aj niekomu, kto nás naučil, že pozvať <> zaplatiť :).

Oľga, Janko – ďakujem za možnosť sa opäť zamýšľať ako na agile v offshore prostredí, za podporu Agile@Slovakia v Banskej Bystrici. A nesmiem zabudnúť na vašu celoročnú podporu cestovateľa. Teším sa na budúci rok opäť v Bystrici.

Róbert – ďakujeme za možnosť Ťa mať na tom istom tréningu dvakrát tento rok. Sme radi, že pokračovanie bolo pre Teba forsážou v už tak naštartovanej sile, ktorú si našiel na začiatku roku 2015.

Peter a Mário, vďaka za celoročnú podporu v ČR.

A na záver asi najdlhší zoznam ľudí, s ktorými sme strávili podstatnú časť roku 201, a ktorí nám umožnili opäť rozpútať peklo enterprise agility.

Paolo, thank you for your endless leadership during agile transformation.

Tomáš, Báro, Markéta, Simoneta, Roman, Jirko, Tomáš, Mirku, Pavle, Michal, Martine – vďaka za chvíle strávené pri transformačnom backlogu a aktivitách agile working group.

Báro, ďakujeme za neskutočnú podporu počas tohto obdobia a za vytvorenie „veľvyslanectva“.

Tomáš, Hanka, Petr, Pavel, Honza, Juraj – boli ste veľmi silnou oporou, o ktorú sa dalo oprieť pri práci s toľkými ľuďmi vo vašich tímoch.

Jaromírovi, Jirkovi, Jane, Láďovi, Sázavě, Markovi a ďalším ďakujeme za otázky, ktoré nám pomohli prispôsobiť agile tak, aby vám skutočne pomáhalo, a nielen, aby si niekto spravil čiarku.

Radek, Martin, Honza, Jana, Pavel, Michal, Petra, Tomáš, Dana, Eva, Karel, Mirek, Jana, Honza, Veronika a ďalší – ďakujeme za možnosť učiť sa aké to je pracovať v tak náročnej oblasti, v ktorej ste expertmi. Nie je to jednoduché, no pevne veríme, že sa vám to podarí.

Petr, Jirko, Viera, Lenka a Karel – ďakujeme za bod zvratu. Vaša energia, ktorú ste našli ani netuším kde, prelomila bariéru nie a posunula celý tím k hľadaniu ako áno. Prekvapili ste nás svojim leadershipom a nasadením počas príprav produktového backlogu.

Hanka, Katka, Lenka, Milan, Vláďa – s vami sa nám podarilo nájsť ako rozbehnúť a nastaviť product ownership správne vo vašej firme. Ďakujeme za vaše nasadenie počas plánovaní, standupov aj review. Celý tím to mal vďaka vám jednoduchšie.

Jirko, Péťa, Jirko a Marku – ďakujeme za možnosť pristávať na ostrove pozitívnej deviácie. A samozrejme vďaka za kávu :).

Edo – ďakujeme za podporu s Agile Safari.

Slavo, Šišo a skvelí chalani – ďakujeme za pozvanie na team building a udržiavanie v „agilnej“ forme.

Matúš – ďakujeme za tréning, počas ktorého napriek tomu, že sme ho robili my, nabíjal si energiou a novými informáciami práve Ty. Ukázal si nám rozdiel medzi chce a musí.

Róbert, Aleš, Karol, Martina – ďakujeme za pozvanie prednášať počas vašich konferencií a seminárov.

Martin, Andrej, Martin, Viktor – ďakujeme za opätovné pozvanie do jedného z naúspešnejších startupov a vzácny feedback, ktorý posunul ScrumDesk Start! omnoho ďalej.

Braňo, Boris a Marek – vďaka za nazretie do problémov IT v automotive a za feedback, podporu a trpezlivosť s používaním našich produktov.

Peter, Miro, Janko a Katka – ďakujeme za obrátenie sa na nás pri riešení ako s agile vo vašom kľúčovom projekte.

Ľubo a váš tím – bolo potešením vidieť perfektne funkčný slovenský agilný tím a to dokonca v distribuovanom setupe.

…. a ďakujeme aj čitateľom tohto blogu, že si článok prezeráte, čítate a dávate nám aj spätnú väzbu.

Želáme všetkým úspešný rok 2016!

Mohlo by Vás zaujímať

Záznamy prednášok zo ScrumImpulz 2023 – 2. časť

Záznamy prednášok zo ScrumImpulz 2023 – 2. časť

V tomto blog poste prinášame nahrávky prvých troch prednášok z konferencie ScrumImpulz 2023, slovenskej konferencie...

Pozvánka: Inšpirácie zo sveta pre lepšie Agile na Slovensku [webinár]

Pozvánka: Inšpirácie zo sveta pre lepšie Agile na Slovensku [webinár]

🚀 Čo môže stav Agile vo svete ponúknuť agilným tímom na Slovenku v roku 2024? To je otázka, na ktorú sme...

Záznamy prednášok zo ScrumImpulz 2023 – 1. časť

Záznamy prednášok zo ScrumImpulz 2023 – 1. časť

V tomto blog poste prinášame nahrávky prvých troch prednášok z konferencie ScrumImpulz 2023, slovenskej konferencie...

Novinky

Naše Agiloviny

Nenechajte si ujsť výber toho najlepšieho z Agile, s čím sa stretli naši mentori. Nielen zo sveta produktov, vývoja, tipov a trikov, ale občas aj humoru. Posielame pravidelne, raz za občas :) #QualityOverQuantity

Posielať na

spracovaním osobných údajov

Ďakujeme