icon
Zaregistrujte sa už dnes na naše obľúbené verejné tréningy v roku 2024. Ručíme za vysokú spokojnosť.

Meetup Scaled Agility v Košiciach 10.10.2019

Po dlhšej odmlke zvolávame Agile Meetup v Košiciach. O Agile sa už toho narozprávalo veľa a v Košiciach agilné praktiky aplikuje skoro každá IT firma. Niektoré firmy však dnes potrebujú agilné princípy aplikovať vo veľkom. Preto tentokrát bude meetup na tému Scaled Agility.

Kde?

Stretneme sa netradične na novom tradičnom mieste v Nico Caffe na Kuzmányho ulici v Košiciach o 18 hodine.

Čo nas čaká?

1.SAFe@GigaBit, T-Systems Slovakia

Martin Mačej, Business System Analyst

Martin príde porozprávať o implementácii SAFe-u na projekte GigaBit, ktorý vytvára nový spôsob objednávania a doručenia FTTH (Fiber To The Home) pre nemeckého telekomunikačného giganta. Projekt aktualne pozostáva z 15 development tímov, viac ako 250 microservice-ov a celkovo 300+ ľudí. Martin porozpráva ako sa adaptovali procesy s postupnym nárastom zo 120 ľudí na aktuálnu veľkosť a s akými problémami sa či už stretli, alebo stretávajú naďalej.

2. SAFe@Solar Turbines, NESS KDC

František Kollár, Development Manager, Jakub Ivančo, Release Train Engineer

František a Jakub pracujú v NESS KDC na projekte Solar Turbines, divízia Solar Digital, kde aplikujú SAFe metodológiu v Portfolio SAFe konfigurácii. Vyvíjajú viac ako 120 aplikácií v 29 tímoch. V rámci prezentácie priblížia spôsoby akým postupne migrovali na SAFe a ako u nich aktuálne prebiehajú procesy vo vnútri organizácie.

3. CI/CD@FTTH, T-Systems Slovakia

Iveta Bencová, DevOps Engineer, Ľubo Eros, DevOps Engineer

Ďalšími spíkrami budú Iveta a Ľubo, ktorí pracujú ako DevOps inžinieri pre Telkom IT v rámci Deutsche Telekom. Ich projekt FTTH ma za ulohu urýchliť a zautomatizovat plánovanie a budovanie novej optickej siete v Nemecku. Na dosiahnutie tohto ciela používajú moderné DevOps prístupy ako napríklad Infrastracture as Code (IaC). Predvedú nám plne automatické vytvorenie servra s kompletnou konfiguráciou za pomoci nastrojov ako Terraform, Ansible a Puppet.

4. SAFe vs LeSS, ScrumDesk

Dušan Kocúrek a Karol Kocúr porozprávaju o rozdieloch medzi SAFe a LeSS. Pretože aj v agilnom svete sa ľudia bijú do pŕs pre svoju metodiku a tá druhá je vraj horšia. Dušan a Karol tak prinesú viac informácií čo má SAFe a LeSS spoločné, v čom sa líšia a kedy je ktorý prístup vhodný.

Konferencia

Mohlo by Vás zaujímať

We introduce #ScrumImpulz 2018 speaker: Stanislava Pendziviaterova, Navigating Disruption – Why is integrated risk critical in Agile environments?

We introduce #ScrumImpulz 2018 speaker: Stanislava Pendziviaterova, Navigating Disruption – Why is integrated risk critical in Agile environments?

Stanislava Pendziviaterova is Certified System Information Auditor (ISACA), Certified in Risk and Information Systems Controls...

#ScrumImpulz 2018 speaker: Antonin Moravec, COO Kentico, Agile transformation – from developers to CEO

#ScrumImpulz 2018 speaker: Antonin Moravec, COO Kentico, Agile transformation – from developers to CEO

Tonda is a creative person who is happy when facing new challenges. Having worked in various roles, he has always been guided...

#ScrumImpulz 2018 speaker: Fernando Colleone with his talk: Distributed teams and Agile – does it work?

#ScrumImpulz 2018 speaker: Fernando Colleone with his talk: Distributed teams and Agile – does it work?

Fernando helps globally distributed teams to become more Agile and deliver value to customers. Senior Project Manager with...

Novinky

Naše Agiloviny

Nenechajte si ujsť výber toho najlepšieho z Agile, s čím sa stretli naši mentori. Nielen zo sveta produktov, vývoja, tipov a trikov, ale občas aj humoru. Posielame pravidelne, raz za občas :) #QualityOverQuantity

Posielať na

spracovaním osobných údajov

Ďakujeme