ScrumImpulz’24: Agile (ne)funguje

cover

Jediná slovenská konferencia o Agile, konferencia ScrumImpulz bude aj tento rok!

Posledné roky vidím v praxi mnohé jednoducho riešiteľné anti-patterny, ktoré spôsobujú rezistenciu a nechuť pri zavádzaní Agile do života firmy.

Vyjadrenia ako napr: „Scrum Master, asistent tímu“, „Nech to Scrum Master zaeviduje“, „Ale veď tabuľa je Scrum Mastrova“, „Prečo mám platiť Scrum Mastra?“, „To fakt mám ako Product Owner chodiť na standup?“, „Musí byť standup každý deň?“, „Máš to v JIRA?“, „Máte naplánované kapacity?“, „Máme veľa mítingov.“, „Samá byrokracia.“

A podobne, a podobne, a podobne. A dookola a dookola to isté.

Agile (ne) funguje?

Podobné situácie nás v ScrumDesk nakopli a minulý rok sme sa rozhodli, že práve tieto anti-patterny musíme zviditeľniť tak, aby si vo firmách uvedomili čo skutočne treba vyriešiť a nastaviť.

Agile nie je o nástrojoch, alebo o procesoch. Áno, začína sa to nimi. Ale ak sa skoro nepodchytia dôležitejšie veci ako napr. dôvody prečo ísť do Agile, očakávané benefity, aktuálne problémy a ich root causes, definícia vízie firmy, produktového portfólia, alebo dokonca hodnôt firmy nasledované nastavením správnej organizačnej štruktúry podľa toho čo si vyžadujú produkty, Agile fungovať bude iba ako lak na hrdzavom plechu. Vyzerá pekne, ale z vnútra ten plech hnije ďalej.

Pre koho a kedy?

S potešením vás pozývame na jedinečnú udalosť, ktorá bude slúžiť ako vrcholné podujatie pre všetkých zainteresovaných v oblasti Agile metodológií a praktík. Naša konferencia ScrumImpulz sa vracia aj tento rok a sľubuje ešte väčšiu a dôkladnejšiu diskusiu o témach, ktoré ovplyvňujú úspech implementácie Agile v našich firmách.

Dátum a miesto: 29. mája 2024 Hotel Senec

Konferenciu si užijú Scrum Mastri, Agile kouči, Product Owneri, Projektový manažéri, seniórny a stredný manažment, HR.

Rečníci

Sme veľmi vďační rečníkom, ktorí sa rozhodli nás tento rok podporiť:

  • Chris Stone, neuveriteľne aktívny propagátor Agile nielen na sociálnych sietiach. Práve na nich je Chris rozpoznateľný svojim vizuálom. Ale nielen tým. Nás zaujal predovšetkým obsah. Po prezretí každého jedného príspevku znelo u nás „Presne, má pravdu ten chlap.“
  • Vasco Duarte, jeden z prvých agile entuziastov v Európe. Pracoval v Nokia a stal sa hybnou silou Scrum mastershipu a jeho správnej aplikácie. Poznáte jeho Scrum Masters Toolbox, The Agile Summit, alebo nedávno organizovaný online The Product Summit. Chyba ak nie!
  • Michael Lloyd. Nie je veľa ľudí, ktorí sú na top úrovni vo viacerých frameworkoch. Napriek tomu je Michael framewerk-agnostic a nohami pevne na zemi. Michaela môžete poznať aj vďaka jeho jedinečnému Mapovaniu dysfunkcií, ktoré prakticky pomohlo už mnohým firmám si uvedomiť príčiny problémov pri zmene firmy.
  • Katarzyna Leszcynska-Bohdan, mentor a kouč executives a senior manažmentu. Kataryzna je odborníčkou v ľudských emóciách a psychológii. Že je to vzdialené od Agile? Hmmm, možno ešte neviete aká dôležitá pri zmenách vo firme je práve psychologická bezpečnosť.
  • Amir Peled, prvý certifikovaný Agile tréner v Európe. Ale nie preto je dôležitý. Práve naopak, jeho skúsenosti s Agile transformáciami.
  • Tomáš Porazil z Attacama. Možno ste zachytili informácie o veľkej investícii do tejto firmy? Nie, určite budete o nej ešte počuť. A aj o produktoch, ktoré Tomáš ako VP of Product Management spolu so svojim tímom kreuje.
  • Mladen Mitic, nedávny CEO zo Slovak Telekom. Práve Mladen sa stal hlavným sponzorom nedávnej Agile transformácie v Slovak Telekom. KOmplexná transformácia, ktorá ešte prebieha, ale zasiahla nielen procesy, ale aj organizačnú štruktúru, produktové portfólio a firemnú kultúru.
  • Michal Korec, hovorca zo Slovak Telekom nám pomôže ako moderátor. Pretože takýto event si zaslúži profesionála, ktorý z konferencie spraví zážitok.

Kto ďalší?

No predsa Vy! Aj vy sa môžete zapojiť do networking debát a zazdieľať svoje príbehy a pouťenia z nich a pomôcť tak komunite sa vyhnúť chybám. A naoplátku sa možno dostane pomoci aj Vám!

Témy

Vidíme sa?

Registráciu nájdete na stránke https://www.scrumimpulz.sk. Počet miest je obmedzený, preto neváhajte a zaregistrujte sa čo najskôr! Tešíme sa na stretnutie s vami na konferencii ScrumImpulz 2024!

AgilePrednáškaScrumImpulz

Mohlo by Vás zaujímať

Webinár #5: Ako na tímové dysfunkcie?

Webinár #5: Ako na tímové dysfunkcie?

Každá organizácia postavená na tímovej spolupráci hľadá ľudí, ktorí do tímu prinesú výkon, znalosti a schopnosti....

Webinár #4: Inšpirácie zo sveta pre lepšie Agile na Slovensku

Webinár #4: Inšpirácie zo sveta pre lepšie Agile na Slovensku

The State of Agile je najstarší zdroj o stave Agile vo svete, ktorý už skoro druhé desaťročie ponúka inšpirácie...

Dušan Kocúrek – Unleashing the Potential | ScrumImpulz 2023

Dušan Kocúrek – Unleashing the Potential | ScrumImpulz 2023

Svet Product Ownershipu sa vyvíja, ale nebojte sa, AI vás nenahradí! Namiesto toho ju prijmite ako silný nástroj na...

Novinky

Naše Agiloviny

Nenechajte si ujsť výber toho najlepšieho z Agile, s čím sa stretli naši mentori. Nielen zo sveta produktov, vývoja, tipov a trikov, ale občas aj humoru. Posielame pravidelne, raz za občas :) #QualityOverQuantity

Posielať na

spracovaním osobných údajov

Ďakujeme